Szinkron és New York
Kertész Gábor
Nők Lapja Magazin
2004. 09. 29.

Jöhetne bármelyik főszereplőnő: az igazit kereső Carrie, a karrierista Miranda, a naiv Charlotte vagy az öntörvényű Samantha. Aztán megismerkedem az ezerszer hallott hangok magyar színésznőgazdáival, és kiderül, hogy Carrie (Spilák Klára) háromgyermekes hajadon, Miranda (Bertalan Ágnes) háziasszony és édesanya, Charlotte (Kéri Kitty) egy olasz típusú feleség, Samantha (Létay Dóra) pedig egyetlen nagy kérdőjel. A Szex és New York szinkronszínésznői egy dologban azért hasonlítanak a sorozat karaktereire: izgalmas nők. Mindannyian.

"Úgy él, hogy soha ne függjön senkitől -
Létay Dóra, alias Samantha Jones


- A negyedik szezonban Samantha őrülten szerelmes lesz. Te szerelmes vagy?

- Beszéljünk inkább Samantháról.

- Szereted Samanthát?

- Igen, szerintem nagyon jó fej nő. Nagyon bírom azokat, akik megállnak a lábukon, akik öntörvényűen, önállóan és függetlenül élik az életüket.

- Sokak szerint Samantha úgy él, mintha férfi lenne...

- Azért ezt nem mondanám. Ha a barátnőiről van szó, nagyon is lojális és nőies. Samanthának van szíve, csak úgy él, hogy soha ne függjön senkitől. A nők többségével ellentétben nem ringatja magát abba az illúzióba, hogy egy férfiban megtalálhatja az apukáját vagy a kisgyerekét, és ezt a függőségi viszonyt egy életen át fenn tudja tartani.

- Ez illúzió?

- Szerintem igen.

- És az a megoldás, hogy Samanthává kell válni?

- Fogalmam sincs, mi a megoldás.

- Sok Samantha rohangál az utcákon?

- Szerintem egyre több. Persze, Samantha egy sarkított karakter, ezért is jópofa és vicces, de szerencsére egyre több nő van, aki független, sikeres, jó értelemben véve karrierista, és vállalja azt, hogy egyedül él.

- Ez megijesztheti a férfiakat...

- Szerintem a férfiakat bármi megijeszti, ha épp úgy döntenek. Az elesett ál-kislányoktól, akik állandóan a férfiak erős vállán akarják kisírni magukat, éppúgy elmenekülnek, mint a törtető, erős nők elől, akikkel versenyezniük kéne.

- Ha barátnőt kellene választanod a lányok közül, ki lenne az?

- Azt hiszem Miranda. Közel áll hozzám az a fajta intellektus és irónia, amit ő képvisel. Ő veszi magát a legkevésbé komolyan, ezt nagyon szeretem benne."