Sárga TVR
2005. augusztus 8-14.

Topvendég
Létay Dóra

Volt ő Az özvegy Karnyóné Tündérfia, a Szentivánéji álom Herminája, Júlia a klasszikus Romeo és Júliában, a Sörgyári capriccio Maryskája, az Ármány és szerelem Lujzája, a Három nővér Natasája, a Mágnás Miska Marcsája, hogy csak néhány kiemelkedő szerepét említsem eddigi 15 éve sikeres pályáján. Ismeri Miskolc, Szeged és Zalaegerszeg színházbarát közönsége és egy ideje az egész ország. Létay Dórát mostanában a Jóban Rosszban sorozat közkedvelt Pongrácz Réka doktornőjét a nézők sokasága most ismerte meg éppen ebben a szerepben.
            Majd minden nap forgat a Csillagvirág klinika kórtermeiben, műtőjében. Két epizód felvétele között szakított időt a beszélgetéshez.

Feltételezem, hogy jó és rossz is minden napját a kamera előtt tölteni. Kizárólag ez jelenti mostanában a színészi munkát?

Természetes, hogy a sorozat most "mindent visz", hisz ez az első és legtöbb munkaórát igénylő feladat az életemben. Ezzel együtt nagyon élvezem. Egyrészt a remek, profi szakemberekből álló stáb, a tehetséges színészkollégák, és nem utolsó sorban a forgatások oldott hangulata miatt. Másrészt szeretem a karakteremet, dr. Pongrácz Rékát, aki "lehetőséget" ad arra, hogy életemben először orvost játsszak, és egy szimpatikus, mélyérzésű nőalakot formáljak meg. Emellett természetes része az életemnek a színház, és szerencsére a sorozat készítői kifejezetten támogatnak minket ebben. Még az elmúlt évadban játszottam a Radnóti Színpadon, Oscar Wilde Az ideális férj című darabjában, melyben Hirtling István a partnerem. Az előadás repertoáron marad. A Tháliában A Vagina Monológok ritkán kerül a nézők elé, de annál szívesebben játszom benne. A Vidám Színpadon Puskás Tamás rendezésében, a Figaro házasságában és az Ahogy tetszik című Shakespeare műben láthat a közönség. Most Keszthelyen a nyári játékok keretében szintén Puskás Tamás rendezésében bemutatjuk a Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékot, ebben Olíviát játszom és ősszel az előadás a Vidám Színpadon műsoron lesz. Augusztus első két hetében a Balaton partján nyaralók Shakespeare örökérvényű játékán szórakozhatnak.

Önnek is lesz pihenésre ideje, vagy a nyári forgatás ebbe is beleszól?

Bizonyára lesz, mert nagyon vágyom a tengerpartra, erre mindössze egy hetet szánhatok, de elég a kikapcsolódáshoz. A Balaton mellett szabad ég alatt játszani különös öröm és nappal valószínűleg lesz módom pihenni.

 

                                                                                                                      V.A.