Pesti Műsor
2006. augusztus 10-16.

KESZTHELYI NYÁRI JÁTÉKOK
Huncut kísértet a kastélyparkban

Létay Dóráról a Keszthelyi Nyári Játékok kapcsán több értelemben is elmondható, hogy "visszajáró lélek". Két éve a Figaro házassága Rosinájaként dobogtatta meg a férfiszíveket a kastélyparkban, majd szívdobogásunk csak fokozódott tavaly, amikor a Vízkereszt Olívia grófnője szerepében, ébenfekete hajjal, egy szál lepedőben omlott a mázlista Sebastian (Simon Kornél) karjaiba. Idén szellemszárnyakon jár. Elvirát, az elhunyt feleséget kelti életre Noel Coward: Vidám kísértet című komédiájában. Mint egy huncut, szőke lepke repked a színpadon, buja légörvényeket támasztva. Nagyon "szellemes", nagyon pajkos, nagyon nő.

" A Festetics-kastélypark atmoszférája végtelenül inspiráló számomra. Nem túlzás, a Vízkereszt a Quimbyvel a tiszta lebegés állapotát jelentette, afféle elvarázsolt, zenés utazást. Ami Elvirát illeti, a Vidám Színpad-i próbafolyamat nagyon küzdelmes volt - hajnalban és délután forgattam, este előadásaim voltak -, de a bemutatóra a fáradtságot felváltotta a játék öröme, igazi élvezete."

No, meg a közönség vastapsa is jótékony hatással lehetett Dórára, aki elárulta, hogy a keszthelyi leruccanás előtt elutazik egy hétre Korfu szigetére, hogy "kimossa magából" az elmúlt két év munkáját.

" A tenger szerelmese vagyok. Nap- és vízimádó. Majd az Intercityn Keszthely felé átolvasom a darabokat. Egy felújító próba elég lesz, hogy visszahozza a szövegtudást."

A szép, szőke színésznő elárulta, szíve mélyén a rakoncátlan kislányfigurák - értsd: Maryska, Eliza - állnak közel hozzá. Effajta karakterekben lubickol igazán. Amúgy is szabadúszó. Hét éve. Három esztendeje egyik főszereplője a Jóban Rosszban című televíziós sorozatnak. Ám a színházi "köldökzsinórt" esze ágában sincs eltépni. Sokfelé hívják. De ő hű maradt a Vidám Színpadhoz. Érthető. Minden évadban várja egy főszerep.

 

                                                                                                                                 KP